4

Design de personaje pentru copii, Buburuza Marcel

În articolul anterior am pus pe hârtie acea listă de 6 întrebări pe care oricine ar trebui să şi le pună atunci când începe lucrul la un astfel de proiect.

Continuăm de unde am rămas şi exemplificăm noţiunile de data trecută cu unul dintre personajele de pe Insula Celor Mici.

Documentarea (character research)

Încep cu partea de documentare şi, pentru că m-am gândit ca primul personaj să fie buburuză, mă informez despre cum arată o buburuză, pe unde stă ea, ce caracteristici are sau alte lucruri legate de ea.

De reţinut că atunci când avem de-a face cu personaje complexe şi documentarea va trebuie să fie una mai de durată.

“Don’t just Google Images” a fost o frază care mi-a ramas în minte la o prezentare pe care cineva care a desenat concept art pentru filmul de animaţie Rio a susţinut-o de curând la Animation Workshop. Deci, dacă nevoia o cere, drumul la biblioteca trebuie să devină o obişnuinţă!

Revenind la proiectul nostru, o primă observaţie ar fi că deşi caut referinţe reale cu insecte, am să evit ca persoanjele mele să aibă mai mult de 2 mâini sau 2 picioare. Am spus că încerc să creez personaje insecte însă care să arate ca nişte oameni, astfel că încerc să menţin designul cât mai simplu şi clar pentru că mă adresez în principal copiilor.

Povestea personajul şi a personalităţii (character sheet)

Ei bine, ştiu că vreau să fac un personaj buburuză, care de fapt vreu să fie un baieţel de vreo 6-8 ani pe care l-am şi botezat deja: îl cheamă Marcel.

Mi-l imaginez pe Marcel ca fiind puţin grăsun, cu mare poftă de mâncare, terminând de fiecare dată totul din farfurie :-) .

Marcel este o buburuză care nu poate încă să zboare şi asta pentru că aripioarele lui nu s-au dezvoltat destul. Însă îi place să locuiască la înălţime aşa că şi-a construit propria lui căsuţă de lemn, suspendată printre nişte copaci de pe Insula Celor Mici (o să vedeţi cât de curând căsuţa şi zona unde locuieşte el)

Crearea personajului (character design)

De-abia după ce am subliniat cât de cât personalitatea pot începe să fac câteva schiţe care să completeze cele de mai sus.

a). Stabilesc proporţiile fizice şi anume, un buburuz scund şi grăsun.

Pentru că este buburuză am să menţin corpul ca fiind un singur element şi anume un cerc mare.

b). Adaug conturul aripilor şi elementele feţei.

Am decis să-i fac ochii mari pentru că întotdeauna ochii mari, ovali sau rotunzi oferă un plus de gingăşie şi face ca personajul să fie mai drăguţ.

c). Adaug detaliile vestimentare şi faciale.

Cureaua delimitează în două corpul personajului iar forma feţei este puţin modificată (nu mai este un cerc perfect) pentru a crea senzaţia că personajul este puţin dolofan. În acest scop am pus şi cele două curbe de sub ochi, pentru a sugera faptul că personajul meu are obrăjori.

d). Stabilirea culorilor

Fiind buburuză, aripile sunt de culoare roşie cu puncte negre iar pentru restul corpului am încercat să evit nuanţele de albastru, verde, galben şi m-am încadrat în gama roşu-mov. Un alt element distinctiv aici este nasul roşu, ca de clown :-) .

Acum că avem personajul ne putem juca puţin şi să-i schimbăm hăinuţele să vedem cu îi stă. Iată câteva example mai jos:

Într-unul din articolele viitoare îl vom anima pe Marcel şi mai apoi vom folosi animaţia respectivă în jocurile educaţionale de pe Insula Celor Mici . O să vedeţi voi!


Filed in: Romanian, The Small Island
Tags: , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

4 Responses to "Design de personaje pentru copii, Buburuza Marcel"

 1. Dli says:

  Articol frumos. De fapt un tutorial foarte de ajutor pentru cei care vor sa-i faca o surpriza micutului.

 2. Surpriza este deja pe InsulaCelorMIci.ro :-)

 3. victor says:

  Buna ziua.
  Urmaresc de mult timp blogul Dvs. si doresc sa va trimit o sugestie cu privire la personajul
  Buburuza. Am nevoie de o adresa de e-mail.
  O pot obtine?
  Cu multa prietenie, Victor Antonescu

 4. Buna ziua domnule Antonescu,

  Ma bucura faptul ca ma urmariti :)
  V-am trimis un email si imi puteti da reply pe aceea adresa.

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC