2

Animatic.ro a împlinit 2 ani!

Aşadar, suntem la a doua aniversare, am mai adăugat încă o lumânare la tort pentru că pe 26 aprilie Animatic-ul a împlinit 2 ani. Vestea bună este că multe lucruri s-au schimbat de anul trecut, am luat mai multe decizii, am ales anumite direcţii, ne-am îndeplinit vise …

Faptul că nu există nici o şcoală de animaţie este în continuare una dintre probleme cu care ne confruntăm în Romania. Şi chiar dacă am avea şcoala de animaţie ar mai fi nevoie de bugete, planificări sau corenţă în idei, lucruri foarte grele în România anului 2011. Toate cele de mai sus sunt foarte importante şi, fără ele, ne-ar lua 30 de ani ca să pregătim oameni cu adevărat buni.

Între timp însă, v-am semnalat printr-un articol apariţia a 2 mini-şcoli de animaţie. Găsiţi acolo cursuri de câteva săptămâni, orientate pe diverse domenii (animaţie 2D, animaţie 3D, compozitie, etc). Chiar dacă nu este suficient, eu spun că totuşi este un început.
De asemenea, a apărut de curând cursul domnului Valentin Eliseu, unde cei interesaţi pot învăţa animaţie.

Content

 • În ultimul an au fost publicate 35 de articole şi 115 comentarii. N-am reuşit să atingem media de anul trecut, şi anume 1 articol/săptămână. Cristina este de vină aici :-) .
 • Am continuat să ne jucăm cu cele 6 personaje principale şi alte câteva secundare pe care le-am creat de-a lungul timpului.
 • Am realizat un număr de 5 tutoriale video noi, având acum un total de 13 astfel de articole.
 • Am ales să scriem săptămânal cel putin un articol de-aici de la Viborg, de la cursul de 3D Character Animation la care participă Cristina. Mai multe detalii găsiţi în secţiunea dedicată şcolilor de animaţie.
 • La fel ca în trecut, articolele de pe site sunt structurate în 3 categorii (dificultate easy, medie şi ridicată), totul pentru o mai bună catalogare a lor. Cu cât baza de date va creşte va trebui ca informaţia să fie uşor accesibilă.

Trafic

 • În ultimul an site-ul a înregistrat peste 17.000 de vizite şi a generat peste 50.200 de afişări.
 • Numărul de vizite zilnice este acum în jur de 75, ajungând la un număr de aproximativ 2300 vizite în luna Martie 2011.

Top Articole

Avem câteva articole care, de-a lungul timpului, au înregistrat foarte multe vizite:

Cele mai vizionate articole din ultimul an au fost:

Reţele Sociale

Altele

 • Cristina si-a indeplinit visul cu ochii, studiază pentru câteva luni la Animation Workshop.
 • Am participat la concursul organizat de Toon Boom si My Outer Space, unde am iesit pe locul al 2-lea si am câştigat o copie de Toon Boom Animate Pro si un curs online la Academy of Art University. Articolul scris pe această temă a fost trimis de 39 de ori pe Facebook, fiind cel mai răspândit articol al nostru pe reţelele sociale :-) . Multumim pentru susţinere.
 • În luna Martie am lansat un nou design pentru site. Era şi timpul, zic!
 • Am participat la RoBlogFest 2011 unde am luat locul 4 din 15, la categoria webdesign/creaţie.
 • Mai multe despre munca noastră găsiţi pe site-ul INBOX SOFTWARE sau pe contul de Vimeo .
 • Promovăm scrierea cu diacritice şi vă invităm şi pe voi să faceţi acelaşi lucru. Nu de alta dar aşa Google Translate poate să ne traducă mai corect site-ul în alte limbi :-) .

La final …

Ne-ar place ca în jurul acestui proiect să se închege o comunitate mai activă. Credem că sunt destui animatori care au ceva de spus şi care nu au timp (sau chef) să susţina un blog care necesită update-uri periodice.

În această ordine de idei, uşa Animatic-ului este deschisă pentru cei care vor să contribuie cu un articol, un sfat, o idee …

Multumim pentru susţinerea voastră şi să ne auzim cu bine şi la anul!


Filed in: Miscellaneous, Romanian
Tags: 

Related Posts

Bookmark and Promote!

2 Responses to "Animatic.ro a împlinit 2 ani!"

 1. Adina says:

  La multi ani!!!!!!!

 2. Stefy says:

  Awwwwwww La multi ani, dragilor:*. 😀 Imi pare rau ca nu am unde sa invat animatie la Cluj, dar cine stie, maybe some day. Felicitari pentru tot ce ati facut si la cat mai multe rezultate 😀

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC