2

TAW – 3D Character Animation – Săptămâna a 7-a

Săptămâna a 7-a a fost ultima săptămână din partea a 3-a a cursului, Animation Basics. Vă reamintesc faptul că această parte a cursului a avut o lungime de 4 săptămâni, perioadă în care am realizat deja 8 animaţii de obiecte (mingie, sac de faina, lampa Pixar) si 8 animaţii de personaj (toate cu “vestitul” Hogan).

Am încheiat această parte a cursului cu două animaţii, un mers la alegere şi o alergare, ambele realizate tot cu personajul generic Hogan.

Pe scurt, săptămâna a decurs cam în felul următor.

Fiecare zi începea cu prezentarea teoretică a unor principii cu privire la realizarea unui mers sau alergat, după care, fiecare student trecea la treabă. Iar atunci când aveam nevoie de o sugestie sau pur şi simplu nu prea mai exista inspiraţie în aer trebuia doar să-l chemi pe Erik.

Zilele 1 şi 2

Temă: un mers la alegere.
Eu am ales un mers furişat, pe care l-am realizat la 25fps, iar un ciclu complet are o lungime de 64 frame-uri.
Teorie: analiza unui personaj

 • modul natural de stat în picioare (Character Core)
 • influenţe asupra animaţiei mersului unui personaj: proporţia şi design-ul personajului, atitudinea,  aspectul mecanic (cât de rigid sau de flexibil este un personaj)
 • tipuri de mers

După două zile de lucru, mersul meu arată cam aşa :-)

Get Adobe Flash player

Zilele 3 şi 4

Temă: un alergat generic, 25 fps, un ciclu complet de 17 frame-uri
Teorie: analiza unui alergat generic

 • poziţiile principale
 • contactul picioarelor cu pământul
 • mişcările şoldurilor şi ale umerilor
 • rotirea braţelor pe lângă corp
 • mişcarea capului
 • deosebiri între un mers rapid şi unul lent

La final, alergatul meu arată cam aşa:

Get Adobe Flash player


Zilele 5 – 7. Acting Weekend

Ei bine, acum urmează partea cea mai interesantă, despre care spuneam şi în intro; intreg weekend-ul am avut lecţii de actorie cu un actor profesionist, Philip Watt, specializat şi pe diverse teme legate de actorie pentru animatori (acting for animators).

Scopul acestor lecţi de actorie a fost ca animatorul să înveţe a se transpune în pielea unui personaj (propriul personaj) şi sa experimenteze emoţiile şi acţiuniile acestuia.

Pentru aceste lecţii fiecare student a trebuit să vină puţin pregătit, în sensul că fiecare dintre noi a trebuit să prezinte  povestea pe care o va folosi pentru proiectul final (în ultimele 4 săptămâni ale cursului). Acest lucru a constat în prezentarea cât mai detaliată a poveştii insistându-se pe:

 • subiectul poveştii (început, mijloc, sfârşit)
 • personaj (vârsta, comportament, starea psihică şi fizică, etc)
 • decor (dacă personajul cunoaşte sau nu locul, etc)

Timp de aproximativ 4 zile am încercat cu toţi să fim actori. Philip era cu sugestiile şi cu corecturilor, astfel încât în cele din urmă am reuşit cu toţii să pătrundem în mintea şi în corpul personajului.

Şi pentru ca săptămâna să se termine frumos, duminică seara s-a organizat o reprentaţie cu public. Totul a fost înregistrat pentru ca fiecare dintre noi să aibă o referinţă video ce va putea fi revizualizată după ce voi fi terminat şi partea a 4-a a cursului, Animation Advanced – Acting.

Evident că au fost emotii şi asta din cauza faptului că ne urmăreau mulţi ochi, însă emoţiile s-au stins spre sfârşit, când ştiam că va urma petrecerea :-) .

Nu am să comentez povestea proiectului meu final, vă voi ţine în suspans cu detaliile până la momentul  potrivit. Totuşi, pentru ca fotografiile următoare să aibă totuşi un sens, vă spun că personajul meu este un hoţ :-) .

Concluzie

La sfărşitul săptămânii a 7-a am încheiat partea a 3-a cursului, Animation Basics, unde l-am avut ca profesor pe Erik Schmidt. Săptămâna următoare ne aduce, aşadar, o nouă tematică, Animation Advanced – Acting, dar şi o nouă profesoară, Michelle Meeker.

Acum are sens de ce am luat şi câteva lecţii de actorie, nu? A fost pregătirea pentru ceea ce urmeaza în cele 4 săptămâni dedicate folosirii actoriei pentru a realiza animaţie de personaj avansată.

Later Edit: am pus pozele şi pe Facebook, vezi pagina Animatic.ro.


Filed in: Autodesk Maya, Romanian, Schools, Video Content
Tags: , , , , , , , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

2 Responses to "TAW – 3D Character Animation – Săptămâna a 7-a"

 1. […] inceput a părut puţin ciudat. Cum?!  Să o facem noi pe actorii? Noroc cu weekend-ul trecut, atunci când am experimentat cum este să fii actor. Experienţa respectivă ne-a ajutat enorm … […]

 2. […] Supervisor ne-a fost Erik Schmidt, cel care ne-a fost și profesor pentru partea a 3-a, Animation Basics. […]

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC