4

La mulţi ani!

birthday-cake

În urmă cu 2 zile, Animatic.ro a împlinit 1 an de la lansare. A fost un an în care am încercat, pe cât posibil, să promovăm animaţia şi principiile de bază ale animaţiei pe computer. Am încercat să dăm mai departe din experienţa acumulată de noi şi, desi cred că se putea şi mai bine, eu zic că n-a fost rău deloc. Până la urmă învăţăm şi noi odată cu trecerea timpului.

Încercăm de asemenea să atragem atenţia asupra faptului că nu există nici o şcoală de animaţie în România (invit amatorii să mă contrazică). De asemenea, deşi am avut zeci de ani studiouri de animaţie (Animafilm, Dacodac, etc), nu există nici măcar o carte de teorie publicată.

Revenind la aniversare, am să încerc să punctez rapid câteva lucruri pe care le-am realizat de-a lungul acestui an:

Content

 • Au fost publicate 57 de articole şi 177 de comentarii. Ca medie, am trecut de 1 articol pe săptămână iar pentru anul acesta ne propunem 2 articole pe săptămână.
 • Am dat viaţă la 6 personaje principale si alte cateva secundare pe care le-am animat folosind diverse tehnici de animatie. Stiţi voi :) !! Pe lângă toate astea au mai fost şi articole cu teorie sau articole legate de software.
 • Am realizat un număr de 8 tutoriale video iar alte câteva sunt în pregătire pentru articolele viitoare.
 • Am încercat să structurăm articolele în 3 categorii (easy, medium şi hard), totul pentru o mai bună catalogare a lor. Cu cât baza de date va creşte va trebui ca informaţia să fie uşor accesibilă.
 • Avem cateva articole care au înregistrat peste 3000 de vizite; a se vedea Animaţie simplă cu o pisică drăgălaşă (6745) sau Bodyguard-ul bătăuş – schiţe (3715) sau Expresii faciale – partea I (3105).

Stuff

Trafic

 • Site-ul a înregistrat peste 10.000 de vizite şi a generat peste 30.000 de afişări.
 • Numărul de vizite zilnice este acum în jur de 50, fiind în creştere de la o lună la alta. Aşadar, am ajuns la aproximativ 1500 de vizitatori pe lună. E mult, e puţin, asta rămâne de văzut :)

Others

 • Suntem prezenţi pe Twitter şi pe Vimeo iar mai multe informaţii despre munca noastra de zi cu zi puteţi găsi pe site-ul INBOX SOFTWARE.
 • Toate video-urile şi animaţiile sunt hostate la noi pe server, aşadar nu veţi găsi articole fără video sau fără animaţii ca urmare a lipsei fişierelor respective.
 • De asemenea, după cum se poate vedea din paginile site-ului, promovăm scrierea cu diacritice şi vă invităm şi pe voi să faceţi acelaşi lucru.

Cam atât! Să ne auzim cu bine şi la anul şi … luaţi o felie de tort :)


Filed in: Miscellaneous, Romanian
Tags: 

Related Posts

Bookmark and Promote!

4 Responses to "La mulţi ani!"

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Marcel Corbeanu. Marcel Corbeanu said: La mulţi ani! http://www.animatic.ro/2010/04/la-multi-ani/ […]

 2. Sorbon says:

  La multi ani! Multumim pentru acest blog! … si sa luati premiul I anul acesta!

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC