7

Participăm la Animest 2009

Vestea cea mare este că am fost selectaţi pentru a participa la Festivalul Internaţional de Animaţie, Animest 2009. Aşadar, vom participa la secţiunea « scurt metraj românesc » şi vom fi unul dintre cele 20 de filme prezente la această secţiune.

Vizionările pentru concursul de scurt metraj românesc au loc miercuri 7 octombrie 2009, de la ora 18:00, la Cinema Patria şi joi 8 octombrie 2009, de la ora 14:00, la Cinema Union.

“Încercarea moarte n-are” este o poveste despre un proverb românesc care spune că nu ai cum să mori dacă încerci să faci ceva, indifferent de soluţia aleasă. Filmul are în centrul său un personaj care, inspirat de o reclamă TV, decide să instaleze pe acoperisul casei sale aparatură electrică folosită pentru a genera energie electrică. Însă lucrurile nu funcţionează de fiecare dată aşa cum ar trebui astfel că personajul noastru va avea parte de câteva “surprize”  …

psd

Festivalul are loc în perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, aşadar aşteptăm pe toată lumea la vizionări!!!

Mai multe informaţii legate de festival pot fi găsite pe site-ul oficial, www.animest.ro.

Scurt-metrajul nostru poate fi vizionat aici.


Filed in: Miscellaneous, Romanian
Tags: , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

7 Responses to "Participăm la Animest 2009"

 1. […] meu, pe pielea mea. Hai sa ne amuzam cu acest filmulet, satira la un proverb romanesc, realizat de http://www.animatic.ro « Social […]

 2. cristis says:

  Felicitari pentru filmulet.Habar nu am avut ca voi l-ati facut.Foarte misto.Am fost si eu in sala la asa zisa masa rotunda a animatiei romanesti.Eu am fost imbecilu’ cu intrebarea “simtiti ca fiind necesara infiintarea unei scoli de animatie in romania”.Poate la anu voi veni din postura de participant in competitie.Who knows?!
  Pana atunci va tin pumnii si va urez succes!

 3. Cristina says:

  Merci Cristis … ce rau imi pare de faptul ca nu ne-am observat la masa rotunda :( , eu una nu te-am recunoscut; intrebarea ta a fost foarte potrivita si trebuia sa o puna cineva

  Sa stii ca aveam de gand sa iti scriu intr-una din zile astea si sa iti pun o intrebarea: De ce nu participi la Animest? Cred ca vei demonstra ca exista si oameni in Romania care fac animatie de calitate.

  Ar fi fun daca ai participa la anul, noi o sa participam sigur, mult mai pregatiti data viitoare 😀

  Inca ceva, ai vazut toate filmuletele participante? Care ti-a placut cel mai mult? bineinteles ca filmuletul meu se exclude :))

 4. cristis says:

  Le-am vazut pe toate desigur.Dintre toate au fost cateva care mi-au atras atentia.De fapt cred ca 2 in mod special.Am scris si pe blog.Unul a fosr Firul Ariadnei iar al doilea White Noise-ul lui Marius Pandele.Primul pentru animatie si regie.Al doilea pentru mesajul transmis.Nu pot sa spun ca nu l-am observat si pe cel castigator,Urban Tree.Ca mesaj era ok dar mi s-a parut fantastic de lung.Ce se putea spune in 3 minute s-a spun in 9.Am exclus filmuletul vostru.:P
  Eu te-am vazut dar mi-a fost oarecum sa intru in vorba(imi era si greu sa nu te observ din moment ce erati toti pe scena).Am zis sa nu deranjez.

 5. Cristina says:

  Pentru noi a fost un soc cand am vazut ca a castigat Urban Tree … din punctul meu de vedere juriul s-a inselat amarnic si nu putem promova animatia romaneasca cu asa ceva.
  In fine … festivalul a fost super, noi am mers zilnic, asa ca am vazut o multime de lucruri intreresante.

  inca ceva … cred ca m-ai fi deranjat rau daca ma abordai :))

 6. Marcel says:

  @cristis Dupa cum arata poza de la tine de pe blog cred ca la festivitatea de primere ai stat prin zona unde am stat si noi :)

  Sincer nu ma asteptam sa castige Urban Tree pentru ca, desi idea a fost poate una buna, reprezentarea grafica a dezamagit sala, in sensul ca am vazut oameni care au plecat pentru ca n-au rezistat la 8 minute de forme miscatoare, flicker alb-rosu, etc. Parerea mea este ca, daca vrem sa promovam animatia romaneasca pe latura ei comerciala, atunci n-ar trebui sa mai dam premii la chestii de-astea abstracte. Au fost acolo multe alte animatii care, desi n-au avut idei atat de inalte, au incantat totusi la partea de realizare (sau cel putin au aratat mai bine decat Urban Treen).

  De altfel, as fi foarte curios sa aflu modul in care juriul a ajuns la concluzia ca Urban Tree a fost cea mai buna animatie. Ce criterii or fi stat la baza deciziei?
  Cum vrem noi sa evolueze animatia romaneasca (vezi discutia de la masa rotunda) daca noi dam premiul cel mare unei chestii abstracte, necomerciale si care a exasperat sala? Mi se pare cam trista decizia juriului …

  Noi sa fim sanatosi,
  Marcel

 7. […] participat la Animest 2009 cu filmul “Trying will not kill you” care fost apreciat de către B 24 Fun ca fiind unul dintre cele mai funny scurt-metraje româneşti […]

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC