0

Bodyguard-ul bătăuş – varianta finală

Pornind de la ultima schiţă a bodyguardului, mergem mai departe cu personajul nostru spre etapa de colorare. De acum înainte, după cum am menţionat în articolul precedent, vom folosi software-ul de animaţie Toon Boom Studio (despre utilizarea programului vorbim atunci când vom incepe animaţia acestui personaj) şi categoric o tabletă grafică (eu folosesc o tabletă Wacom).

Într-un prim pas am început redesenarea personajului, doar că de data aceasta am mai facut câteva retuşuri, spre deosebire de schiţă. Prin retuşuri se înţelege simetria dintre braţul stâng şi cel drept, piciorul stâng şi cel drept (asta în vederea din faţă).

bodyguard5-contur

Odată ce am stabilit definitiv conturul personajului, începe colorarea. Alegerea culorilor pentru un personaj nu este întotdeauna o muncă foarte usoară. Trebuie să alegi culorile astfel încat întreg personajul să fie în armonie, şi aici mă refer la culorea pielii în comparaţie cu cea a vestimentaţiei. În această privinţă, pentru cei care nu găsesc combinaţia cea mai potrivită sau nu sunt multumiţi de alegerea facută, există programe (de exemplu Color Schemer Studio) care, pe baza unei culori alese de tine (culoare de baza), îţi creează o paletă de culori. Acest lucru face ca tu să vezi cu usurinţă relaţia dintre culori şi, de asemenea, să înţelegi ceva din teoria armoniei dintre culori. Eu recunosc că pentru acest personaj mi-am creat propria paleta de culori, asa am avut inspiraţie 😀

bodyguard6-final

Legat de desenul de mai sus am o singură observaţie, si anume: nu am făcut exces de umbre, le-am folosit doar pentru a scoate puţin în evidenţă cutele hainelor. Dacă te hotărăşti să foloseşti mai multe umbre va trebui să iei în considerare faptul că, atunci când vei anima acest personaj, umbrele de pe hainele lui se vor schimba în funcţie de mişcări, şi nu vei face decât să ai mai mult de lucru – va trebui să le redesenezi ori de câte ori va fi nevoie.

Aceasta este ultima variantă a acestui personaj, ne vedem în următoare etapă: pregătirea pentru animaţie.


Filed in: Easy, Romanian, The bodyguard
Tags: , , , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

Leave a Reply

Submit Comment© 2019 ANIMATIC